Ultra HD via satellit

Beställ Viasat Ultra HD
Hem » Guider » Ultra HD via satellit

Ultra HD via satellit

Det finns inget alternativ idag som ger bättre bild- och ljudkvalitet än tv via satellit. Det blir alltid samma höga bildkvalitet till alla mottagare oavsett vart de är och hur många som tittar. Detta beror på satelliternas stora sändningskapacitet och tillgång på bandbredd.

En av de största fördelarna med just satellit-tv är kapaciteten att direktsända sport och återge detaljer i rörelserna allra bäst, bland annat genom en högre bildfrekvens. Satellit-tv påverkas inte heller av hur många som tittar på en sändning och därför finns ingen risk att bilden fryser, buffrar eller hackar mitt i en sändning.

Redan år 2013 började vi sända Ultra HD via satellit och under fotbolls-VM 2014 såg vi till att sända 4 matcher live i Ultra HD. Dessutom sände vi OS i Rio 2016 i Ultra HD till svenska satellit-tv kunder, därmed blev Sverige först i Europa att sända OS i Ultra HD.

Sedan augusti 2016 sänder vi Viasat Ultra HD via våra satelliter, Sveriges första Ultra HD-kanal! Vi har utöver denna kanal ännu fler kommersiella Ultra HD tv-kanaler i Europa via våra satelliter.

 

Vill du se på Ultra HD? Nu finns en Ultra HD-kanal i Sverige!

Pin It on Pinterest

Share This